Na autostradzie zaś - przez pomiar odcinkowy przejedziamy wyjątkowo WOLNO z dozwoloną prędkością 150 km/h

Nawet na Krzyskiej stał, zanim zrobili burdel tą autostradąCubaza pisze:Tam jest troszkę inna sytuacja. Tarnów nie wykupił/zakupił tablic informujących, że miasto jest objęte kontrolą fotoradarową. Takie same znaki są przy wjeździe od Krakowskiej, od Klikowskiej i od Nowodąbrowskiej chyba też. Wszystkie znajdują się przy wjazdach do Tarnowa. Znak powinien być inny, ale widocznie takich nie mieli
Straże Miejskie i Gminne mają obowiązek uzyskać zgodę policji (każdorazowo) na umieszczenie fotoradaru przenośnego w danej, proponowanej lokalizacji i to tylko na terenie zabudowanym. Podczas kontroli fotoradarowej Straże Miejskie i Gminne są zobowiązane do ustawiania przenośnych znaków D-51 w odległościach wyznaczonych stosownymi przepisami.artur pisze:A czy przypadkiem nie jest tak, ze oznakowane muszą być fotoradary należące pod Inspekcje Transportu Drogowego?...rowerzysta pisze:Lokalizacja stacjonarnych musi by oznakowana, ale jak tutaj oznaczać przenośne?hurricane pisze:Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
Mogę się mylić ale zdaje mi się ze przepisy nie odnoszą się do fotoradarów należących do gminy itp.
http://wyborcza.pl/1,75248,13062135,Dos ... czysz.htmlKierowca ukarany mandatem na podstawie zdjęcia z fotoradaru nie może obejrzeć fotografii - dowodu jego winy - bo "jest to sprzeczne z interesami organów ścigania". Na dodatek, jeżeli nie chce się przyznać do popełnienia wykroczenia, czeka go przymusowa wyprawa do Warszawy.