koniec OffTopa

Jest coś takiego jak prostokąt (starodąbrowska- słowackiego-krasińskiego, wątok/Narutowicza).Ravir pisze:Bez przesady - kamienice zabytkowe nie są, okoliczne budynki też są z kazdego możliwego rodzaju - nie przeginajmy w druga stronę. Teren ten nie jest zabytkowy więc mamy spora dowolnośc.
Temat przebicia/podzielenia działki (tereny zielone PM) ciągnieGoscinny pisze:Dominik_PCH, przecież jak miasto chciało zrobić koło Pałacu Młodzieży to przebicie, to się konserwator z Krakowa oburzył i nie pozwolił, ale jak widać są równi i równiejsi.
Ta nowa kamienica na pewno nie będzie gorsza niż klocek TPSA.
A czy był projekt budowlany i pozwolenie na budowę? - Nie. Więc z punktu widzenia Prawa Budowlanego inwestycji nie ma.Dominik_PCH pisze:Czy skoro nie wbito przysłowiowej łopaty przez ok 4 lata,
to projekt upadł sam z siebie?.
Nie ma możliwości budowy drogi w terenach zurbanizowanych w taki sposób aby nie występowały skrzyżowania z infrastrukturą podziemną. Wtedy stosuje się przewidziane normami zabezpieczenia krzyżowanego uzbrojenia.Dominik_PCH pisze:Czy normą jest budowanie dużej inwestycji drogowej na ciągach ciepłowniczych?
Wydaje mi się, że jest coś takiego jak zgospodarowanie przestrzenne. To akurat leży w gestii miasta. Jak za granicą można ładnie poukładać miasta, które nie są na płaskim terenie:Jakub Kwaśny pisze:Na rogatkach stodoły, w centrum stodoły (mam na myśli budynek na przeciwko Teatru), stacje benzynowe między blokami, misz masz bez ładu i składu. Ech...
imlazy źle mnie zrozumiałeś. Nie pisałem o prezydencie, którego wybieramy w demokratycznych wyborach.imlazy pisze:Dominik_PCH: bo główną cechą każdego na takim stołku powinno być to, żeby potrafił zachować się jak GOSPODARZ, a nie tylko prezydent miasta.
Prezydentem miasta może być każdy kogo się wybierze, na miano gospodarza trzeba sobie zapracować pokazując, że właśnie to się potrafi - gospodarować i zarządzać jak u siebie.
Ok, to ja strzele celniejJakub Kwaśny pisze:Mark, uderzaj kula w płot. A jak poszukasz, to znajdziesz wiecej zdjęć moich z Prezydentem. Przy rożnych okazjach.
Dodam tylko, ze na Lwowskiej powstanie jeszcze jedna stacjaw okolicach ul. Pracy. Ot taka przypadłość w naszym mieście. Mieszkańcy poinformowali mnie, ze wydana została już pozytywna decyzja środowiskowa.