"Tanie paliwo" w Tarnowie
Trochę poza tematem, ale też dotyczy taniego paliwa - próbowal ktoś z was jeździć na estrach wyprodukowanych w reaktorach do biodiesla?
http://www.bio-diesel.net.pl/biodiesel_v75.htm
Chętnie zalałbym jednego dieselka dla testów...
http://www.bio-diesel.net.pl/biodiesel_v75.htm
Chętnie zalałbym jednego dieselka dla testów...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Archont
No właśnie to LPG mnie zastanawia. Założyłem gaz miesiąc temu do samochodu i nadziwić się nie mogę skąd te różnice. Najtaniej Valdi i Czakram i tam też tankuję. Z ciekawości zatankowałem na Shellu właśnie po te 2,94 i różnicy w spalaniu i pracy silnika nie widzę. W dniu gdy tankowałem na Shellu to na Czakramie było 30 gr taniej na litrze !!! Skąd to się bierze ???
-
- Rhetor
Może ze składu mieszanki propan-butan zależy czego więcej albo od dostawców i marży.farciarzgilmore pisze:No właśnie to LPG mnie zastanawia. Założyłem gaz miesiąc temu do samochodu i nadziwić się nie mogę skąd te różnice. Najtaniej Valdi i Czakram i tam też tankuję. Z ciekawości zatankowałem na Shellu właśnie po te 2,94 i różnicy w spalaniu i pracy silnika nie widzę. W dniu gdy tankowałem na Shellu to na Czakramie było 30 gr taniej na litrze !!! Skąd to się bierze ???
-
- Thesmothetai
Na gazie z Czakramu albo Valdi jeździ się tak samo jak na Shellu - więc skład chyba taki sam, choć skład zmienia się zależnie od pory roku. Możliwe, że Valdi i Czakram wcześniej przechodzą na mieszankę 'letnią' i stąd ta cena ?
Tyle, że to nie tłumaczy dlaczego nawet zimą Czakram miał ceny na podobnym poziomie
Tyle, że to nie tłumaczy dlaczego nawet zimą Czakram miał ceny na podobnym poziomie

Im Lazy and I like it
imlazy raczej nie możliwe bo tankowałem na czakramie z tydzień temu i Pan mi powiedział że jeszcze z miesiąc i będą przechodzić na letni więc i cena jeszcze bardziej ma spaść
, co do Shella to wydaje mi się że wykorzystują sytuacje że są na drodze wylotowej z i wlotowej do Tarnowa i duża część przejezdnych nie wie że na innych stacjach jest nawet 30 gr taniej tankuje u nich ...

-
- Archont