Pociąg widmo ?
Szczucinka osobowa nie jeździ od 3 kwietnia 2000 r., a towarowa od 2006 r.
Linia jest wyłączona i warunkowo dopuszczono do ruchu 1 skład - chyba na tydzień - po złom do Żabna.
Nie wiem czy jeszcze jeździ, dawno go nie widziałem.
tak pociąg jeździ do MPEC-u na pewno i to codziennie bo pracuję zaraz przy torach które tam prowadzą, i faktycznie przed rogatkami pociąg się zatrzymuję wysiada ktoś z obsługi, zamyka rogatki, pociągam przejeżdża i czeka na gościa przynajmniej tak jest koło hodowlanej
Codziennie? Zdawcze na szczucince wg rozkładu mają wyjeżdżać w (1), (3) i (5), po przyjeździe z Krakowa poc. osobowego nr 33101, czyli około godziny 8. Zdawczy w (1) często jedzie do Żabna i to niekoniecznie po złom, czasem jadą z węglem i z drzewem...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
nie wiem jak w niedzielę ale np w tym tygodniu codziennie jeździł pociąg chyba na mpec bo z węglem, a tamtym tygodniu nawet w sobotę, i zgadza się zazwyczaj jeździ tak przed 8 rano i wraca ok 13 14
I na Plac Dworcowy przyleciała jaskółka.
Postawiono parkomat, 4 zł za godzinę a 50 zł za niemanie biletu. Pal licho ceny ale jakość iście eksportowa. Ciekawy jestem co na to konserwator.
Wygląda na to, że tak.
Mało tego, opłaty dotyczą osób niepełnosprawnych oraz tych którzy posiadają zezwolenia.
Najlepszy jest 10 punkt regulaminu:
"Korzystanie z parkingu odbywa się wyłącznie na własne ryzyko".
Nie ukrywam, że cała ta sytuacja mocno podniosła mi ciśnienie. Każdy ma 5 minut na podjęcie decyzji o parkowaniu lub uiszczenie opłaty. A co z taryfami?
Na taryfy był przetarg. Tylko cena minimalna za wynajęcie całego terenu na taxi z danej korporacji była dość wysoka i na początku nikt się nie zgłosił. Ale chyba w drugim przetargu jakaś firma się zdecydowała, i ich ten parkomat nie obowiązuje.