Cytując pewnego polityka Premiera Rządu SLD - "trzeba było się ubezpieczyć"Jako jeden z argumentów za zwiększeniem kontraktu wymieniane są zniszczenia podczas ubiegłorocznej powodzi - nieoficjalnie dowiedział się "Dziennik Polski".

Cytując pewnego polityka Premiera Rządu SLD - "trzeba było się ubezpieczyć"Jako jeden z argumentów za zwiększeniem kontraktu wymieniane są zniszczenia podczas ubiegłorocznej powodzi - nieoficjalnie dowiedział się "Dziennik Polski".
Dotarłbyś do pełnej wypowiedzi Włodzimierza Cimoszewicza, która została trochę zmanipulowana. Bo po 1. Powiedział prawdę! ludzie się nie ubezpieczają!. Po 2. W tej samej wypowiedzi Premier dodał, że rząd pomoże i zrobi wszystko by te pieniądze na pomoc się znalazły.suraiw pisze:Cytując pewnego polityka Premiera Rządu SLD - "trzeba było się ubezpieczyć"Jako jeden z argumentów za zwiększeniem kontraktu wymieniane są zniszczenia podczas ubiegłorocznej powodzi - nieoficjalnie dowiedział się "Dziennik Polski".
A po co, skoro Państwo i tak pomoże, bo jak tego nie zrobi, to opozycja zrobi wokół tego takie szum, że stracą parę procent poparcia?suraiw pisze:ciężko wydusić te 200 zł na rok
Tylko w jakimś stopniu tutaj opozycja będzie miała rację skoro takie zawarto umowy. Nie wierzę, że przy dobrze skonstruowanej umowie byłaby taka sytuacja. Przecież to jest jakaś paranoja. Umowa warta kilkaset milionów złotych jest zrywana z błahego powodu. Błahego ponieważ takie rzeczy jak opady/mróz/plagi egipskie przewiduje byle Marian z jednosodowej firmy budowlanej. Pewnie gdyby nie było powodzi to jako powód mogliby podać plagę komarów/wzrost cen paliwa/wzrost cen żywności.Goscinny pisze:A po co, skoro Państwo i tak pomoże, bo jak tego nie zrobi, to opozycja zrobi wokół tego takie szum, że stracą parę procent poparcia?suraiw pisze:ciężko wydusić te 200 zł na rok
Na pewno cos w tym jest!trix pisze:Nie wiem na którym p[ortalu ktoś słusznie zuważył, że celowo nikt im "reki" nie podaje, bo firmy które mogłyby współpracować "usidlone" sa siatką kontaktów z naszymi urzędnikami ( którzy moga pogrozić paluszkiem że żadnego zleconka więcej nie będzie) i zachodnimi koncernami, którym też nie jest na rękę chińska postawa. Jeżeli zaczną budować u nas dobrze i tanio, to może się okazać że zaczną to robić częściej a wtedy Ci nie zarobią. To jest kolejny przykład na to że u nas czegoś takiego jak "kapitalizm" nie ma.
Ja bym mu zrobił ekspertyzę. Okazuje się że chińczycy potrafią zrobić drogę, dużo taniej. Surowców nie będą taskać z chin, więc różnica w cenie zasadniczo składa się na płace i .... . Dali uczciwa ofertę i wygrali.ad2222 pisze:Cały czas był temat, że Chińczycy zrobili to poniżej wyceny 'ekspertów'.
Może chińczycy ;-)grzybu pisze:W rmf podali informacje że GDDKiA nie poruzmiała się z wykonawcą. Odcinek Brzesko-Wierzchosławice będzie najwcześniej wybudowane w 2013r po znalezieniu nowego wykonawcy.
Mały OT:Goscinny pisze:A co do A4 - zamierzam jeździć nią tylko do czasu wprowadzenia opłat. Potem będę skrzętnie omijać płatne odcinki.
Zdaje się, że ja już za tą autostradę zapłaciłem - w podatkach, paliwie, opłacie drogowej itd. I jeszcze mało?