Ale jaja! Wszystko stoi! Szkotnik w kierunku ronda ledwo żyje. Oczywiście skrzyżowanie koło Maka zatkane, bo ludzie wjeżdżają bez możliwości opuszczenia. Na Słowackiego jestem już ponad 5 min. i nawet do pierwszego skrzyżowania za ING nie dojechałem.
Jutro biorę w drogę termos z kawą i kanapki.
Jeee! Kolejny punkt pomiarowy zaliczony! Przejechałem właśnie skrzyżowanie Słowackiego z Piłsudskiego. Sądząc po czasie ostatniego wpisu, tkwiłem między rondem Fieldorfa a Pałacem Młodzieży ok. 20 min.
TOTALNY PARALIŻ MIASTA!!!!!!!. Pojazdem uprzywilejowanym nie jestem wstanie dojechać w żadne miejsce w mieście w normalnym czasie. Współczuję kierowcom w samochodach prywatnych. Niedaj boże pożar w mieście (wypadku na pewno nie będzie) i straż nie przejedzie. Może jak ludzie przerzucą się na obwodnicę to troszkę zelży bo innego wyjścia nie widzę.
Korek na Spokojnej kończył się na Wyszyńskiego i Klikowskiej. Solidarności-Klikowska-Szkotnik-Słowackiego-Sitki-Słoneczna, rondo przenośne całkowicie zablokowane.
Aż boję się pomyśleć co się dzieje na Narutowicza i w tamtych okolicach.
Panu Prezydentowi dziękujemy za skuteczne zablokowanie miasta. A może władza nie wie co się dzieje na ulicach?
Po jasną cholerę rozgrzebano MB Fatimskiej i Narutowicza??
Wiem, kasa i terminy ale chyba zdrowy rozsądek i umiejętność przewidywania nawaliły.
Czyli remontujemy PO KOLEI - JEDNĄ ulicę na raz. Czy Ty jesteś normalny? Jak sobie wyobrażasz ile trwał by remont? 100 lat?
Jak jest kasa to należy robić jak najszybciej a nie marudzić, że korki - po za tym jeżdże bardzo często służbowym samochodem i nie nażekam, Narutowicza skończą nie długo, Micniewicza też jest bliżej niż dalej. Więc bez przesady.
Jak remontują źle bo korki, jak NIE to źle bo dziury - bez jaj - ludzie Wam to nie dogodzi.
Ravir Ty jakiś podstawiony jesteś? Nie widzisz coś się dzieje? Ja z drogi do Huty na os. Zielone o 16.30 jechałem godzine! Tylko debil dopuszcza do takiego paraliżu miasta remontując JEDNOCZESNIE tyle kluczowych dróg w mieście!
gushman pisze:Jutro biorę w drogę termos z kawą i kanapki.
i nie zapomnij zatankować do pełna
Na co rozgrzebywać siedemnaście ulic na raz ????
Bezsens rozgrzebywać w tylu miejscach na raz jak i tak się nic nie dzieje ....... rozgrzebać 2-3 ulicę i je robić non-stop na dwie zmiany żeby zrobić jak najszybciej a nie paraliżować całe miasto .
A powiedzcie mi - to tylko i wyłącznie Prezydent za to odpowiada? Nie ma jakichś urzedów, które zlecają takie akcje? To Prezydent osobiście wszystkie budowy nadzoruje?
ludzie narzekacie na korki w mieście !! ale zauważcie że coś się dzieje, kilka lub kilkanaście remontów w mieście źle wam ? teraz pół roku paraliż ale później jaka wygoda, a jak wam te korki nie pasują to jedźcie do Krakowa, wyjechałem z domu dzisiaj o 11:15, w Krakowie ledwo zdążyłem na umówioną godzinę 14 do celu !! a weźcie pod uwagę że żadnych remontów tam nie ma !