http://tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci-tar ... rnowa-2017" onclick="window.open(this.href);return false; (Dzięki Bastekxyz!)
I moje "co mi się nie podoba"

Tarnowskie Gniazda Innowacyjnych Specjalizacji - 50.000 - nie mam pojęcia na co ta kasa ma iść, ale za to nic konkretnego się nie zrobi
Budowa połączenia węzła autostrady A4 w Wierzchosławicach ze Strefą Aktywności Gospodarczej - 4.275 - też nie wiadomo za co taka niewielka kwota.
Dostosowanie ścieżek rowerowych na terenie miasta do wymogów EuroVelo 4 - 500.000 - tutaj się uśmiałem, bo najpierw te ścieżki trzeba mieć

Zakup i adaptacja budynku przy ul.Legionów na potrzeby Urzędu Miasta Tarnowa- 2.200.000 - jeszcze jeden? Skoro "zakup" to nie mówimy o tej ruderze, tylko o jeszcze jednym, tak?
Platforma Tarnowskiego Dziedzictwa GENEATAR - 506.200 - a to co za cudo, za pól bańki (na początek)? Wie ktoś?
"Kantoria" Centrum Wypoczynku i Rekreacji - budowa Amfiteatru wraz z budową zjazdów i parkingów - 3.044.442 - pieniądze w błoto. Od razu nam potrzebne dwa amfiteatry? Aż tyle się będzie na nich działo? A ten jest niepotrzebny - za taką kasę można przy Kantorii zrobić oświetlenie, alejki, ławeczki i wyczyścić staw. A będzie kolejny pusty, niszczejący amfiteatr, w którym będzie niezła miejscówka na picie. Tam już po okolicznych krzakach siedzą i walą proste wina. Będą mieli wygodniej.
I "co mi się podoba"

Budowa układu komunikacyjnego wraz z zatoką autobusową na skrzyżowaniu al.M.B.Fatimskiej i ul.Słonecznej - 1.121.462 - był nawet wrzucony projekt. Sensowny

Przebudowa drogi krajowej nr 73 do drogi krajowej nr 94 w mieście Tarnowie - etap I 8 754 000,00
Przebudowa drogi krajowej nr 73 do drogi krajowej nr 94 w mieście Tarnowie - etap II 1 246 000,00 - jak rozumiem chodzi o Lwowską? Poza wiaduktem może być lepiej niż było.
Remont ul.Romanowicza od ul.Kasprowicza do ul.Klikowskiej
Remont ul. Narutowicza od ul.Bandrowskiego do ul.Krakowskiej wraz z chodnikami
Remont ul.Krakowskiej od ul.Bandrowskiego do ul.Narutowicza wraz z chodnikami - można powiedzieć "w końcu"

Zwiększanie dostępności transportowej tarnowskich stref aktywności gospodarczej wraz z poprawą parametrów ruchu tranzytowego w Subregionie Tarnowskim etap I: rozbudowa ulicy Spokojnej
Zwiększanie dostępności transportowej tarnowskich stref aktywności gospodarczej wraz z poprawą parametrów ruchu tranzytowego w Subregionie Tarnowskim etap I: rozbudowa drogi wojewódzkiej 973 (ul.Elektryczna)
Budowa połączenia ul.Tuchowskiej z al.Tarnowskich wraz z przebudową ul.Tuchowskiej do granic miasta - 500.000 - tutaj dobrze by było wiedzieć na co konkretnie taka kasa.
Modernizacja skrzyżowania al.Solidarności - ul.Nowy Świat wraz z oświetleniem - dokumentacja - ciekawy jestem co tam można wykombinować
Modernizacja bieżni przy Zespole Szkół Mechaniczno-Elektrycznych - 500.000 - kolejne miejsce do biegania

Nowe przestrzenie zdarzeń - zagospodarowanie posesji przy ul.Wałowej 25 wraz z wyeksponowaniem zabytkowej półbaszty - 200.000 - jeśli to równa się zburzeniu tej kamienicy, to jestem za