Może najpierw "poszerzono" by myślenie

Po pierwsze DK 73 nie biegnie przez centrum miastaMistyczny pisze:Dobrze zrozumiałem, że DK 73 wg @drogfan w mieście powinna mieć 2x2? Po co nam autostrada w centrum? Są jakieś standardy prowadzenia dróg krajowych przez centrum miasta? Ja nie słyszałem o takich.
Co z tego, że powstała obwodnica południowa i A4 skoro przybyło dużo samochodów a podział zadań przewozowych zmienił się dramatycznie?
Mnie sie wydaje ze one w ogole po remoncie wiaduktu nie byly ukladane, ale moge sie mylic bo dawno tam nie bylem, dawniej myslalem ze to tylko nie szanowanie pieszych i rowerzystów, teraz z tą koncepcją chodnika ponad torami mysle ze oni juz do tego sie przygotowują i dlatego chodnik od poczatku nie byl ukladany.Goscinny pisze:Chodniki pod wiaduktem na Lwowskiej rozkopane - gratulacje dla pomysłodawcy.
Przypominam sobie ale nie mogę znaleźć tego.Mistyczny pisze:Wydaje mi się że źle zrozumieliście ten pomysł z estakadą. Tam chodziło chyba o przejście nad Wątokiem ale pod wiaduktem kolejowym. Nie ma takiej opcji żeby robić coś nad torami.