RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
Jednym słowem tarnowski SLD w postaci Kwaśnego zagłosował za powstaniem komisji, co do możliwości której, mają sceptyczne podejście.Jakub Kwaśny pisze: [...]decyzja jest logiczna. My w niej udziału brać nie będziemy, bo mamy sceptyczne podejście do jej możliwośći. Ot co.
Nie wezmą w niej udziału, bo w roku wyborczym ujawnienie prawdy mogłoby być potraktowane jako element kampanii wyborczej. Innymi słowy jeśli prawda obciążyłaby ich rywali politycznych to mogłoby zaszkodzić SLD?
Ktoś rozumie ten bełkot?
Ja rozumiem. Z jednej strony komisję poparli więc jeżeli komisja przyniesie jakiś sukces (cokolwiek nim w tym przypadku będzie) nikt im nie zarzuci, że byli przeciwko jej powołaniu. Z drugiej strony jeżeli komisja się skompromituje - będą mogli mówić, że od początku byli sceptyczni dlatego nie wzięli w niej udziału. Co by nie było są kryci 

"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Nie tylko, wyżej P.O jest prawie identyczna odnoga i tam jest droga gruntowa.ad2222 pisze:jeżeli piszesz o ul. Ostrogskich, to "klepicho" jest tylko obok szeregówekMr Greenback pisze:Ulica p.o. prezydenta ma asfalt reszta w okolicy jest klepichem
Zresztą ta droga jest już długo jak jeszcze szeregówek nie było zresztą jak są deszcze lub roztopy to wzdłuż tych szeregówek jest masakra błoto stoi 2 tygodnie .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Prytan
O ile Jakubie zgadzam się z Tobą co do sceptycznego podejścia co do możliwości komisji, to uważam, że bierny udział SLD w tej chucpie (wszak mogliście się wstrzymać od głosu), nie służy partii, którą reprezentujesz. O ile posiadam sporo wiedzy w różnych dziedzinach, to w kwestii psychiatrii niestety nie jestem specjalistą, wbrew Twojemu przekonaniu.Jakub Kwaśny pisze:Wiem, że jesteś Robercie specjalistą w tej kwestii (schizofrenii) niemniej jednak, decyzja jest logiczna. Jeśli radni chcą szukać, tropić, sprawdzać, to dlaczego SLD miałoby im to utrudniać?! Niech Komisja sobie powstanie. Niech działa. My w niej udziału brać nie będziemy, bo mamy sceptyczne podejście do jej możliwośći. Ot co.
Robert Erazmus
-
- Rhetor
CHŁOPIE ZLITUJ SIĘ!!!!!!sprawiedliwy pisze:O ile Jakubie zgadzam się z Tobą co do sceptycznego podejścia co do możliwości komisji, to uważam, że bierny udział SLD w tej chucpie (wszak mogliście się wstrzymać od głosu), nie służy partii, którą reprezentujesz. O ile posiadam sporo wiedzy w różnych dziedzinach, to w kwestii psychiatrii niestety nie jestem specjalistą, wbrew Twojemu przekonaniu.Jakub Kwaśny pisze:Wiem, że jesteś Robercie specjalistą w tej kwestii (schizofrenii) niemniej jednak, decyzja jest logiczna. Jeśli radni chcą szukać, tropić, sprawdzać, to dlaczego SLD miałoby im to utrudniać?! Niech Komisja sobie powstanie. Niech działa. My w niej udziału brać nie będziemy, bo mamy sceptyczne podejście do jej możliwośći. Ot co.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Prytan
-
- Rhetor
Ciekawy wywiad z Panem Ciepielą na temat ewentualnego zwrotu unijnej dotacji na łącznik autostradowy:
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9E3JC3
przy okazji autopromocja jego osoby która dla regionu robi niewiele poza pokazywaniem się na akcjach typu otwarcie nowych odcinków dróg itp., a mnie on kojarzy się tak jak sławetna Doda - jest znana z tego że jest znana...
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9E3JC3
przy okazji autopromocja jego osoby która dla regionu robi niewiele poza pokazywaniem się na akcjach typu otwarcie nowych odcinków dróg itp., a mnie on kojarzy się tak jak sławetna Doda - jest znana z tego że jest znana...
-
- Rhetor
A kontrola w Urzędzie Marszałkowskim potwierdza, że coś było nie tak?
- Możemy badać to, co jest dla nas dostępne. Nie mamy takich możliwości jak ABW, prokuratura, ostatecznie sąd. Sprawa jest w rękach organów ścigania. Myślę, że sprawa jest w tej chwili ewidentna. Perspektywa wyjaśnienia, mówię o doświadczeniach z innych spraw, jest raczej wieloletnia i finał sądowy nie nastąpi raczej przed zakończeniem rozliczenia całego programu europejskiego. A my musimy wszystko rozliczyć do końca 2015 roku. Jeśli coś nie będzie rozliczone, nie będzie zaakceptowane przez Komisję Europejską. Władze Tarnowa stoją teraz przed poważnym dylematem jak się zachować w tej sytuacji i nie ma to nic wspólnego z prezydentem, to ma związek z oceną prawidłowości przeprowadzenia postępowania przetargowego.
No co ty Roman??? Wyjdzie radny Mazur i powie, że prokurator sobie z fusów wróży, a Hebda doda, że jako uczciwy Tarnowianin nie wyobraża sobie, żeby Prezydent wziął śmieszne 50 patyków....
A na powąznie to 53 miliony to chyba trzeba będzie wyczarować.
- Możemy badać to, co jest dla nas dostępne. Nie mamy takich możliwości jak ABW, prokuratura, ostatecznie sąd. Sprawa jest w rękach organów ścigania. Myślę, że sprawa jest w tej chwili ewidentna. Perspektywa wyjaśnienia, mówię o doświadczeniach z innych spraw, jest raczej wieloletnia i finał sądowy nie nastąpi raczej przed zakończeniem rozliczenia całego programu europejskiego. A my musimy wszystko rozliczyć do końca 2015 roku. Jeśli coś nie będzie rozliczone, nie będzie zaakceptowane przez Komisję Europejską. Władze Tarnowa stoją teraz przed poważnym dylematem jak się zachować w tej sytuacji i nie ma to nic wspólnego z prezydentem, to ma związek z oceną prawidłowości przeprowadzenia postępowania przetargowego.
No co ty Roman??? Wyjdzie radny Mazur i powie, że prokurator sobie z fusów wróży, a Hebda doda, że jako uczciwy Tarnowianin nie wyobraża sobie, żeby Prezydent wziął śmieszne 50 patyków....

A na powąznie to 53 miliony to chyba trzeba będzie wyczarować.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Na tą chwilę trzeba jeszcze ewentualnie odsetki doliczyć? + zanim zapadnie ewentualny wyrok to jeszcze się tych ewentualnych odsetek uzbiera?.Mr Greenback pisze:A na powąznie to 53 miliony to chyba trzeba będzie wyczarować.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''