Autostrada A4
Jest też możliwość 3 obejścia. Skręcając w stronę brzozówki jedziemy do zaczarnia, skręcamy w drogę na wolę rzędzińską, wyjeżdżamy jakieś 200 metrów jest skręt na ładną, jedziemy jakieś 2 kilometry i znajdujemy się na światłach w ładnej. Szybko i bezproblemowo, nie wjeżdżając do zatłoczonego i zakorkowanego tarnowa, ani na jp2gushman pisze:Próbowałem dzisiaj dostać się do Dębicy na godz. 14. Jakież było moje zdziwienie i wkur... gdy okazało się, że po 15 minutach turlania się w dół po JPII jestem dopiero przy skrzyżowaniu z ul. Długą. A trzeba było mnie widzieć chwilę później, gdy na Dąbrowskiej trafiłem na zakaz ruchu, bo kładli nowy asfalt.Odkurzyłem wszystkie dawno nieużywane przekleństwa.
![]()
Na szczęście trafił się jakiś przesmyk przez Orzeszkowej, gdzie lusterkami ocierałem się o ogrodzenia posesji i wyskoczyłem na Orkana koło BP. Dobrnąłem do Ładnej, gdzie zaobserwowałem kolejne ciekawe zjawisko: korek do skrzyżowania przy Grosarze zaczynający/kończący się... w Pogórskiej Woli! Jednym słowem: dramat.
Po tym wszystkim wnoszę, że pomysł Roberto jest jak najbardziej sensowny. Przez tydzień - dwa pomęczymy się z pionierami nowej trasy po czym wszystko wróci do normy, bo każdemu tirowcowi szkoda czasu na tkwienie w korku przez godzinę i więcej...
Mam jeszcze lepszą opcję: w Brzozówce na Zaczarnie, później Wola i Ładna.LordRuthwen pisze:gushman, jedź kolejnym razem przez Skrzyszów, do Szynwałdu i stamtąd do PW - omijasz wszystko, wypadasz prawie w podkarpackiem.

W drodze powrotnej po zatankowaniu lodów do pełna w Pilznie zjechałem na Chotową i później tymi wąziutkimi dróżkami po 30 minutach byłem w domu. Godzinę szybciej niż w tym korku od Pogórskiej Woli do Ładnej.
Nosz cholera - progi zwalniające na Nowodąbrowskiej tego nam potrzeba wszędzie wstawmy - albo budujmy od razu drogi z dziurami - takimi po 20 cm wgłąb - żeby się nie dało jeździć po nich więcej niż 20km/h
paranoja - cała Nowodąbrowska jest oddzielona od ulicy rowem - nowe chodniki po obydwu stronach - tylko brakuje progów...
paranoja - cała Nowodąbrowska jest oddzielona od ulicy rowem - nowe chodniki po obydwu stronach - tylko brakuje progów...
...
Tarnów miasto ronda tymczasowego, kosmicznej fontanny i progów zwalniających.
Sajdak Ty nic nie rozumiesz tu chodzi o poprawę bezpieczeństwa, czyt. tylko w tym miejscu gdzie jest próg zwalniający. Jak ktoś jest debilem przed progiem to za progiem dalej będzie debilem. Za jakiś czas w Tarnowie na jeden kilometr drogi będzie przypadać 10 progów.
A może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Sajdak Ty nic nie rozumiesz tu chodzi o poprawę bezpieczeństwa, czyt. tylko w tym miejscu gdzie jest próg zwalniający. Jak ktoś jest debilem przed progiem to za progiem dalej będzie debilem. Za jakiś czas w Tarnowie na jeden kilometr drogi będzie przypadać 10 progów.
A może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Tu sie zgodze, jadąc po nieznanych drogach rzadko się jedzie szybko, po 1 nie zna się drogi, po 2 strach bo nie wiadomo gdzie tu mogą stać ;pmirak pisze:jak to powiedział kiedyś jeden policjant na takich drogach najczęściej przekraczają przepisy miejscowiA może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
18 osób, w tym dziecko, zostało rannych w wyniku zderzenia busa z samochodem ciężarowym w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim. Droga A4 jest zablokowana.
Do wypadku doszło przed godz. 9. Busem, który zderzył się z samochodem ciężarowym, podróżowało 20 osób. 18 z nich zostało rannych, w tym dziecko.
Golfem uderzyli w drzewo. Czterej młodzi mężczyźni nie żyją
Cztery osoby w...
czytaj dalej »
Jak powiedział na antenie TVN24 kpt. Sebastian Woźniak z krakowkiej straży pożarnej, na miejscu wypadku pracuje sześć zastępów straży pożarnej. Poszkodowane wypadku dziecko przetransportuje do szpitala Lotnicze Pogotowie Ratunkowe.
Droga A4 w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim będzie zablokowana w obu kierunkach jeszcze przez co najmniej dwie godziny.
Okliczoności wypadku wyjaśnia policja.
http://www.tvn24.pl/zderzenie-busa-z-ci ... 995,s.html
No to pozamiatane tiry pojada przez Tarnów.
Do wypadku doszło przed godz. 9. Busem, który zderzył się z samochodem ciężarowym, podróżowało 20 osób. 18 z nich zostało rannych, w tym dziecko.
Golfem uderzyli w drzewo. Czterej młodzi mężczyźni nie żyją
Cztery osoby w...
czytaj dalej »
Jak powiedział na antenie TVN24 kpt. Sebastian Woźniak z krakowkiej straży pożarnej, na miejscu wypadku pracuje sześć zastępów straży pożarnej. Poszkodowane wypadku dziecko przetransportuje do szpitala Lotnicze Pogotowie Ratunkowe.
Droga A4 w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim będzie zablokowana w obu kierunkach jeszcze przez co najmniej dwie godziny.
Okliczoności wypadku wyjaśnia policja.
http://www.tvn24.pl/zderzenie-busa-z-ci ... 995,s.html
No to pozamiatane tiry pojada przez Tarnów.
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)
A nie ma nikt przypadkiem jakiś fotek, ewentualnie filmiku jak wyglądała JP II w trakcie otwartej A4 dla wszystkich??? Bo z tego co usłyszałem to było fajnie.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;