Marcin Zaród pisze:Mówisz z teorii, albo z tego co na necie wyczytasz. Ja mówię z praktyki. Gdybyś chciał, to w 10sek wyguglujesz jaką apkę ściągnąć żeby na iphonie dowolną prezi odpalić. A że nie chcesz, to i moje tłumaczenie ci nie pomoże.
Hmmmm mówię to w teorii i w praktyce bo teoretycznie żaden iPad, iPod, iPhone nie otworzy flasha. Mówię o prezentacji, którą nam tutaj pokazałeś a więc klikamy w link. Nie otworzy tego safari na urządzeniach appla, nie otworzy tego stockowa przeglądarka na Androidzie od 4.0 wzwyż. Musisz instalować tak jak sam powiedziałeś, aplikacje żeby to zrobić. Podczas gdy w dysku Google potrzebujesz tylko i wyłącznie przeglądarki i tam też ją otworzysz bez zbędnych apek.
Marcin Zaród pisze:Niemal każdy, kto używa tabletów na adroidzie nie jako gadżetu ale narzędzia do pracy wie, że do takich rzeczy jak zapuszczania youtube czy oglądania newsów na onecie czy innym portalu newsowym wie, że w przypadku tabletów są do tego dedykowanie aplikacje, które najczęściej są lepsze niż wersji zapuszczanych ze stron internetowych. Najwyraźniej jednak w Tarnowie potrzebna jest też edukacja w tym zakresie, i to nie tylko dla 50+.
Co to w ogóle za argument ? Wiadomo, że dedykowane aplikacje są zazwyczaj(zazwyczaj bo wyjątkiem jest Facebook na Androida, który działa ledwo co) są lepsze niż przeglądarkowe wersje.
Jednak jeśli mi dajesz link, powtórzę link do przeglądarki, to ja oczekuję, że otworzę go w przeglądarce a nie będę musiał ściągać nowego narzędzia. O to mi się tutaj rozchodzi cały czas. I proponuję własnie takie coś.
Poza tym mam prośbę, nie mów mi o edukacji na Androida do mnie. Wiem co oferuje, wiem czego można się spodziewać i Ty mi nic nowego nie powiedziałeś. Ja natomiast udowadniam Ci, że bez specjalnej aplikacji nie otworzysz w przeglądarce linku, który podałeś powyżej... A zdaje się, że linki powinno się otwierać w przeglądarce.
Marcin Zaród pisze:Zakładam, że jeśli wypowiadasz się takim tonem w stylu "Jednak profesjonalnej prezentacji nie ma sensu w tym robić. " , to Ty takie profesjonalne prezentacje tworzysz i jesteś w tej materii specjalistą?
Nie jestem profesjonalistą. Jednak zrobienie prezentacji z animacjami, że nagle mi coś tutaj przeskakuje, potem przelatuje do innego kółeczka, a potem jeszcze do innego z jakimś tam efektem emejzing jest bardziej pokazaniem możliwości narzędzia niż tworzeniem czytelnej prezentacji. Po 40 slajdzie bardziej by mnie wkurzało to przeskakiwanie niż cieszyło.
Nie wiem o jakich 300 MB mówisz, bo najwyraźniej mówimy o dwóch innych rzeczach.
Napisałem Ci co waży 300MB. Klient, którym możesz tworzyć prezentacje na komputerze, nie w chmurze.
P.S. Tak z głupa kliknąłem w link z tego tematu, na stockowej przeglądarce, Android 4.2.2 no i co ? Wtyczka nie jest obsługiwana. Serwis nie poinformował mnie, że mam sobie ściągnąć cokolwiek żeby to przejrzeć. Kompletnie żadnego info. W takim wypadku nie interesuje mnie prezentacja i nie szukam rozwiązania tylko je wyłączam. Więc nie mów mi, że na wszystkich urządzeniach działają prezentacje prezi. Nowej prezentacji w chmurze też nie mogę zrobić na Androidzie. Brak mi wtyczki Flash
P.S. Jak dla mnie skończona rozmowa, bo ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. Ja wypowiedziałem swoje zdanie i wiem co mówię i ani razu nie odniosłem się do Twojej wiedzy tylko zadałem pytanie dlaczego. Ty natomiast wyskakujesz z docinkami, że potrzebna mi jest edukacja w tej materii.