Trzymam kciuki(choć nie korzystam) bo z PKP daleko nie zajedziemyCzas przejazdu szacuje na 70-80 minut. Bilety mają być tańsze niż za podróż pociągiem - pisze "GK".

To wiem że tak podawali szacunkową datę, ale to jest informacja z 26 lutego.Baxon pisze:Na FB piszą, że planują 18 marca
http://www.facebook.com/GLOBALBUS?fref=ts
Wyszło na Twoje, co nie znaczy, że dobrze. Pomysł autora tematu był jednak znacznie lepszy. Ile ja bym dał by w okolicach Jasna II powstał nawet mini dworzec busów. Lokalizacja jest GENIALNA!sander pisze:A jednak wyszło na moje - start na dworcu i potem przez Mościce na autostradęDla firmy jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, bo z żadnej innej lokalizacji nie zdobędą więcej pasażerów.
To że wy mieszkacie w tamtych okolicach to nie znaczy tam byłaby lepsza lokalizacjawadas pisze:Wyszło na Twoje, co nie znaczy, że dobrze. Pomysł autora tematu był jednak znacznie lepszy. Ile ja bym dał by w okolicach Jasna II powstał nawet mini dworzec busów. Lokalizacja jest GENIALNA!sander pisze:A jednak wyszło na moje - start na dworcu i potem przez Mościce na autostradęDla firmy jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, bo z żadnej innej lokalizacji nie zdobędą więcej pasażerów.
Jestem przekonany, że gdyby coś takiego ruszyło na brak klientów by nie narzekali. Wzorem zachodu, oprócz dworca głównego powinniśmy mieć kilka mniejszych ulokowanych w strategicznych miejscach w mieście. Północny Tarnów z pewnością jest jednym z nich. Dodatkowo bliskość Gemini sprawiłby, że na samych klientach galerii mieliby pełne sakwy.sander pisze:
To że wy mieszkacie w tamtych okolicach to nie znaczy tam byłaby lepsza lokalizacja(tzn. byłaby lepsza ale dla Was, a nie dla ogółu mieszkańców regionu tarnowskiego).
Przedsiębiorcy nie są głupi - na pewno sobie kalkulowali ile osób jeździłoby zarówno z jednego i drugiego miejsca i wybrali to gdzie będą większe zyski tj. więcej pasażerów.
Jak dla mnie to bardzo chętnie, jak tylko są pieniądze to niech budują, naprawdę w niczym mi to nie przeszkadza, może bym i kiedyś potrzebował i z dworca w tamtym miejscu skorzystał. Tylko pewnie sprawa jak zawsze rozbije się o sprawy finansowania. Ale można "walczyć" o dworzec w tamtych okolicach.wadas pisze:Ale widzę, że kolega prezentuje typowo polskie podejście "Jak dla mnie to za daleko i nie będę korzystał, to niech nie budują, coby inni przypadkiem nie mieli lepiej ".