Chciałem coś dodać od siebie w temacie tej kebabowni już jakiś czas temu ale jeszcze wtedy miałem niestety ograniczenia na forum. Teraz na szczęście mogę

Pierwszy raz kebaba z Efesu skosztowałem na początku 2012. Czy to w cieście czy w bułce kebab był ŚWIETNY! Niestety jak to zawsze jest kiedy otworzą coś nowego to początku najpierw aby narobić sobie klientów starają się czymś skusić do siebie czyli wysoką jakością (czytaj: zaj* kebabem). Niestety potem często poziom jakości z czasem opada. Tak właśnie stało się z Efesem.
Dokładnie rozchodzi mi się o MIĘSO o jego ilość. To co teraz serwują to to jest jakaś kpina! Może Wam to nie przeszkadza bo nie wiecie jak było przez pierwsze pół roku ale teraz to jest tak, że kupujesz kebaba, obojętnie jaki rozmiar i jedzenie wygląda tak: wcinasz sobie mięsko z warzywami w bułce, a tu nagle już nie ma mięsa tylko... SAME WARZYWA i tak 80% kebabu to same zielsko. Wkurzyłem się kiedyś i poszedłem po dokładkę mięsa pokazując sprzedawcy mój wegetariański kebab. Ostatnio z trudem powstrzymałem kolegę, który chciał iść im strzelić kebabem na ladę.
Nie są to tylko moje spostrzeżenia. Od 2 lat z przyjaciółmi mamy taki rytuał, że w weekendy wybieraliśmy się coś zjeść w centrum i prawie zawsze był to Efes. Niestety teraz szukamy czegoś innego bo w Efesie nie da jeść chyba że ktoś lubi kapustę pekińską z bułką lub naleśnikiem w sosie tak bezpłciowym jak Dżastin Biber.
Szkoda.
---
Jak już jestem w temacie kebaba to czy ktokolwiek orientuje się gdzie w Tarnowie albo gdzie najbliżej Tarnowa można zjeść kebaba podanego w ten sposób jak na zdjęciu poniżej? Tak jest podawany w Szwecji - czyli prawdziwy turecki kebab dla chłopa - 30cm talerz. Cena 80kr czyli ok 40zł ;]
