Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
a ja pozdrawiam wszystkich kierowców, którzy trąbili, omijali Panią w zepsutym samochodzie na moście w Ostrowie. Jakby choć jeden się zatrzymał i zepchnął to auto na pobocze. A jak się zatrzymałem to nikt nawet nie próbował mi pomóc zepchnąć tylko o mało co mnie nie przejechali jak tylko stopą przeszedłem przez linię pasa ;/
Nie, wtedy po prostu inicjatywa zmierzająca do wykorzystania tego dowodu musi wyjść od organu prowadzącego postępowanie (postanowienie sądu lub prokuratora) a nie od autora nagrania lub osoby trzeciej która chce się tym nagraniem posłużyć, a i to właściwie tylko w sytuacji gdy nagraniem chce się posłużyć pokrzywdzony, który jego autorem nie jest.robertoas pisze: czyli jeśli będą świadkowie kolizji którzy będą ujęci na filmie z kamerki w samochodzie, a nie uda się uzyskać ich zgodę na wykorzystanie ich wizerunku w analizie filmu przez policję lub tow. ubezpieczeniowe - to autor filmu nie będzie mógł wykorzystać nagrania jako dowodu...
Cubaza pisze:a ja pozdrawiam wszystkich kierowców, którzy trąbili, omijali Panią w zepsutym samochodzie na moście w Ostrowie. Jakby choć jeden się zatrzymał i zepchnął to auto na pobocze. A jak się zatrzymałem to nikt nawet nie próbował mi pomóc zepchnąć tylko o mało co mnie nie przejechali jak tylko stopą przeszedłem przez linię pasa ;/
Oj tam oj tam...wszyscy się spieszyli do pracy i deszcz padał więc jak mogli pomóc, zmokliby

Niestety chamstwo kwitnie ja miałem podobny przypadek w zimie na Narutowicza z jakąś babcią która się przewróćiła na chodniku i wstać nie mogła oczywiscie żaden znafca i krzewiciel zasad moralnych nie zatrzymał się że zacytuję : ''taka praktyka''Cubaza pisze:a ja pozdrawiam wszystkich kierowców, którzy trąbili, omijali Panią w zepsutym samochodzie na moście w Ostrowie/
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Kod: Zaznacz cały
http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,Kamerka-w-aucie-z-nakazem-zgloszenia,wid,16641650,wiadomosc.html
Nie wiem, czy powodem nie była plama oleju, która ciągnęła się od ronda w stronę zarówno Parku, jak i MC. Z resztą dziś dużo plam. Koło szpitala oraz duża część osiedla Legionów.
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
-
- Rhetor
No coś dziwnego tam się podziało. Auta niby nie wyglądały na uszkodzone (choć sporo ich stało...), jedna karetka odjechała na sygnale, straż myła ulicę, policja kierowała ruchem...wejss pisze:Niezła akcja na Słowackiego przy Grottgera. Zablokowany prawy pas. Pukło się chyba z 6 aut. W akcji uczestniczą 3 straże, dwie policje i dwie karetki. Objazd przez Grottgera.
Znaki postawili, jezdnie pomalowani a pacany nadal poruszają się tak:
https://www.youtube.com/watch?v=K93Bori98K8
Pani przede mną jedzie w lewo z prawego pasa dodatkowo wrzucając prawy kierunek. Opel natomiast jedzie jak popadnie.
https://www.youtube.com/watch?v=K93Bori98K8
Pani przede mną jedzie w lewo z prawego pasa dodatkowo wrzucając prawy kierunek. Opel natomiast jedzie jak popadnie.
3150 A Rh+
Zrobiłem dzisiaj kurs Tarnów-Warszawa-Tarnów. Wyjazd wcześnie rano, powrót po 12. I wiecie co? Muszę z ręka na sercu stwierdzić, że w naszym rejonie kierowcy jeżdżą poprawnie wobec tego co widziałem w drodze powrotnej.
Praktycznie od Janek do Szczucina nagrałem kilkadziesiąt (dokładnie nie wiem bo zgubiłem się w liczeniu) przypadków nagminnego łamania przepisów. Wyprzedzanie kolumny pojazdów na podwójnej, na zakazach, na pasach do lewoskrętów, na skrzyżowaniach. Nie wspomnę o notorycznych przypadkach łamania prędkości.
Prym wiodły blachy warszawskie, kieleckie, nowosądeckie. Doszedłem dzisiaj do wniosku, że tarnowiacy i okoliczni jeżdżą w miarę poprawnie chociaż często są napastowani.
PS
Żeby jasnym było, nie usprawiedliwiam lokalnych za łamanie przepisów.
Praktycznie od Janek do Szczucina nagrałem kilkadziesiąt (dokładnie nie wiem bo zgubiłem się w liczeniu) przypadków nagminnego łamania przepisów. Wyprzedzanie kolumny pojazdów na podwójnej, na zakazach, na pasach do lewoskrętów, na skrzyżowaniach. Nie wspomnę o notorycznych przypadkach łamania prędkości.
Prym wiodły blachy warszawskie, kieleckie, nowosądeckie. Doszedłem dzisiaj do wniosku, że tarnowiacy i okoliczni jeżdżą w miarę poprawnie chociaż często są napastowani.
PS
Żeby jasnym było, nie usprawiedliwiam lokalnych za łamanie przepisów.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku