Poza tym podział na ligi wyznacza np. Zara, której w Tarnowie chyba nigdy nie będzie.
Kobieto błagam Cię... jeśli tak bardzo chcesz zobaczyć te palmy, to zrób sobie wypad do Bonarki. Nie czarujmy się. W tym blaszaku na pewno palm a tym bardziej fontann nie zobaczycie. Po prostu korytarz, duża przestrzeń a wokół sklepy. To Tarnów. To najwidoczniej wszystko na co było stać TK Development na wybudowanie takiej galerii w takim mieście.Dorota1975 pisze:widziałam, widziałam.. te fotki także. Ale to jeszcze plac budowy, a nie końcowy wystrój. Palmy to na końcu się ustawiapoczekam do środy, wszystko się wyjaśni.
Dorotko, no właśnie szczególnie Ty gdybaszDorota1975 pisze:Convi, spokojnieprzecież wszyscy czekamy na GT i tylko 'gdybamy' sobie głośno co i jak może być w środku.
Nie, po prostu mnie to śmieszy. I to na pewno nie jest żadna ironia, a już na pewno nie między wierszamiDorota1975 pisze:a co, gdybać nie wolno? szkoda, że tak bardzo na serio wziąłeś posty o fontannach i palmach... ironia między wierszami, ironia.
Kuba, sugerujesz, że taki przeciętny mieszkaniec Lubina czy Koszalina zarabia więcej od przeciętnego tarnowianina? Teraz to ja nie rozumiem, ale Ciebie.Jakub Kwaśny pisze:warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?
Rozumiem dla produkcji, dla MSP, dla B+R, i owszem, ale żeby stwarzać warunki dla wielkiego handlu? Rozumiem nie blokować, współpracować, ale od czasu gdy Prezydentem nie jest już Józef Rojek to nie ma przeszkód dla handlu i galerii handlowych, o ich rozmiarach i wyglądzie decyduje tylko i wyłącznie zasobność portfeli Tarnowian.
Geografia Ekonomiczna się kłania - oczywiście, że mieszkańcy "takiego" Lubina są zamożniejsi - odsyłam do zapoznania się z sytuacją gospodarczą "takiego" Lubina - który leży w sercu Zagłębia Miedziowego - oraz zapoznania się, ze średnimi zarobkami w KGHMConvi pisze:Kuba, sugerujesz, że taki przeciętny mieszkaniec Lubina czy Koszalina zarabia więcej od przeciętnego tarnowianina? Teraz to ja nie rozumiem, ale Ciebie.Jakub Kwaśny pisze:warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?
Rozumiem dla produkcji, dla MSP, dla B+R, i owszem, ale żeby stwarzać warunki dla wielkiego handlu? Rozumiem nie blokować, współpracować, ale od czasu gdy Prezydentem nie jest już Józef Rojek to nie ma przeszkód dla handlu i galerii handlowych, o ich rozmiarach i wyglądzie decyduje tylko i wyłącznie zasobność portfeli Tarnowian.
Pozdrawiam.
No dobra, ale myślisz, że wszyscy mieszkańcy Lubina są akurat zatrudnieni w KGHM-ie Polska Miedź, jednym z czołowych producentów miedzi i srebra na świecie? Myślisz, że Koszalin czerpie zyski tylko i wyłącznie z turystyki, bo jest tam wysoko rozwinięta? No proszę Cię...Jakub Kwaśny pisze:Geografia Ekonomiczna się kłania - oczywiście, że mieszkańcy "takiego" Lubina są zamożniejsi - odsyłam do zapoznania się z sytuacją gospodarczą "takiego" Lubina - który leży w sercu Zagłębia Miedziowego - oraz zapoznania się, ze średnimi zarobkami w KGHMConvi pisze:Kuba, sugerujesz, że taki przeciętny mieszkaniec Lubina czy Koszalina zarabia więcej od przeciętnego tarnowianina? Teraz to ja nie rozumiem, ale Ciebie.Jakub Kwaśny pisze:warunki dla wielkiego handlu, się stwarza? a to pierwsze słyszę...
może mnie oświecisz?
Pozdrawiam.a co do "takiego" Koszalina, to nie zapominaj, że leży on na Pomorzu Zachodnim - w często odwiedzanym przez turystów regionie i jest największym miastem w okolicy - jakby to zsumować - dochód rozporządzalny mieszkańców + turystów jest znacznie większy niż w Tarnowie :-) Pozdrawiam