Od kilku lat w bloku mojego zamieszkania zbiera się w piwnicy grupa młodych ludzi, gdzie bezprawnie zorganizowały sobie miejsce na wspólne libacje i bez poszanowania porządku publicznego w nieodpowiedni sposób zachowują się w stosunku do mieszkańców i innych osób.
Sytuacja jest o tyle nieprzyjemną, iż osoby odwiedzające moje miejsce zamieszkania są przez powyżej opisaną grupę zaczepiane, w sposób wulgarny określane.
Ponadto w miejscu przesiadywania włamali się do jednej z nieuczęszczanych piwnic i tam zrobiły sobie "wysypisko" śmieci !

[center]Co można w tej sprawie zrobić! Proszę o sugestie jak w tej sytuacji zadziałać, do kogo zwrócić się o pomoc.[/center]
Byłem u dzielnicowego i informowałem go o tych rzeczach, lecz na moje prośby odpowiedział: "A co ja mam niby zrobić?..."
Administracja, jako zarządca bloku nie zrobi nic, dopóki mieszkańcy nie napiszą skargi. Taka skarga została również i w tym roku złożona przez lokatorów, lecz Zarząd Administracji odbija piłkę do dzielnicowego a ten nic sobie z tego nie robi!
Nie wiem po co i dlaczego jest dzielnicowym osoba, która nie może poradzić sobie z młodzieżą itp.

Proszę o wsparcie.
Czy na waszych osiedlach też tak jest? Jeśli tak to jak z tym sobie poradzić?
Może jakby więcej osób zwracało na to uwagę i informowała policję i odpowiednie organy to nie byłoby strachu chodzić nocą po Tarnowie.
tu jest źródło informacji: http://czarna1.prv.pl/tarnowskie_smietniki.html tam też są te same zdjęcia. Przepraszam, jeśli komuś nie wyświetlają się zdjęcia. Linkuje ze strony prv i czasem tak bywa