Na złość Rostowskiemu przestrzegajmy przepisów
Bo tam też jest radar, ale nad drogą, który pokazuje prędkość. Może o to chodzi??sajdak pisze:Jakieś nowe urządzenia pojawiły się na łączniku z autostradą w okolicach ul Cmentarnej - wie ktoś co to za kamerki?
No chyba że to zamontowane na zwykłej latarni???? Bo jak tak to to jest to samo co pisałem.
Może Via-Tollozi26 pisze:Bo tam też jest radar, ale nad drogą, który pokazuje prędkość. Może o to chodzi??sajdak pisze:Jakieś nowe urządzenia pojawiły się na łączniku z autostradą w okolicach ul Cmentarnej - wie ktoś co to za kamerki?
No chyba że to zamontowane na zwykłej latarni???? Bo jak tak to to jest to samo co pisałem.
Dokładnie taką sytuację mialem ostatnio na Zakopiance. Wszyscy jadą spokojnie 70km/h przez kilka dobrych kilometrów, a nagle wszyscy but na hamulec, bo idiotyczne ogranoczenie i radar. To jest dopiero stwarzanie zagrożenia.ozi26 pisze:Tylko zwróć uwagę że wcześniej jest 70 km/h. A ludzie jak widzą coś co przypomina fotoradar, to właśnie zaczynają nagle hamować do nawet mniejszej prędkości niż znaki pokazują. I o to mi chodziło.Cubaza pisze:@up, a może skoro jest tam 50 to powinien jechać 50 a nie molestować pedał..
-
- Rhetor
LordRuthewn: przepraszam Ciebie bardzo, ale Ty na znaki jeszcze patrzysz? I jesteś w stanie to wszystko spamiętać? Przy takiej ilości? 
^

^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Dokładnie. Pewnie nie trzymacie dystansu do wozu przed wami. Jest zasada nie ufaj innemu kierowcy. Nie ważne ile jedzie jak szybko hamuje, wjedziesz mu w tył to twoja wina.Cubaza pisze:A do lilu tam było? Jak do 70 to po co hamowali? Jak do 50 to dlaczego jechali 70 ? I to nie radar stwarza zagrożenie, tylko kierowcy. Radar sobie stoi spokojnie na poboczu i jakąś odległość wcześniej jest o nim informacja.TomekMKM pisze:To jest dopiero stwarzanie zagrożenia.
-
- Rhetor
Tylko że ja Ci powiem z mojego doświadczenia. Ja jadę tzw. TIR-em np te 70 km/h i za jakieś np 300 metrów jest fotoradar ale przed nim nie ma odwołania ograniczenia, i wyprzedza mnie delikwent jadący ponad 100 km/h, gość ładuje mi się przed maskę i ostro hamuje do 50 km/h i co wtedy??? Jak wtedy mam zachować dystans jeżeli ktoś mi drogę zajeżdża i jeszcze ostro hamuje???WSK pisze: Pewnie nie trzymacie dystansu do wozu przed wami.
A tak z innej beczki ostatnio śmigałem ACTROSEM 2012. Ma aktywny tempomat, i naprawdę jest to świetne cudo techniki, które właśnie unika takich głupich sytuacji.