W jutrzejszym odcinku dowiemy się między innymi, jak można wykorzystać internet i nowe technologie aby zadbać o swoje zdrowie.
Poznamy strony informacyjne o zdrowiu, a także dowiemy się, czym są systemy teleopieki, oraz platforma wymiany danych medycznych. Będzie nam towarzyszyć Latarnik Polski Cyfrowej Marek Kusak, a także lekarze, farmaceuci, dietetycy, wreszcie pacjenci.
Co do mojego pierwszego kroku w internecie, to był bodajże w 1996 roku, na ostatnim roku tarnowskiego college'u... Zbierając dane do pracy licencjackiej chodziłem do rodzimego I LO na wieczorne spotkania, gdzie w interfejsie tekstowym zbierałem dane przez tzw. telnet (z grupy dyskusjnej dla nauczycieli angielskiego z całego świata) dotyczące wykorzystania komputerów w uczeniu gramatyki... Przez emaila skontaktowałem się wtedy ze światowym guru w tej dziedzinie, profesorem Johnem Higginsem... Szokiem było, jak dostałem od niego odpowiedź na swoje pytania... Jakiś tam studencik z Tarnowa i facet, którego znają wszyscy z branży na świecie, autor wielu programów komputerowych do uczenia języków wspomaganego komputerem...
Całkiem fajnie się ten wątek rozwija